Dit doen wij

Grasland scheuren of vernietigen? Vraag vrijstelling aan.

Geplaatst: 16-08-2018

Heeft u schade aan uw grasland op zand- of lössgrond veroorzaakt door droogte of vraat door dieren en wilt u dit herstellen? Dan kunt u tot 1 september vrijstelling aanvragen voor het vernietigen van uw perceel of een perceelgedeelte grasland.

U komt in aanmerking voor vrijstelling als de verwachte grasopbrengst zonder herinzaai ten minste 25% lager dan in een jaar zonder vraat of droogte en de oppervlakte beschadigd grasland ten minste 5% van uw totale oppervlakte grasland is. U dient de schade dan vooraf te laten bevestigen in een (taxatie)rapport, dit kan één van onze geregistreerde schade-experts voor u verzorgen. U bewaart dit rapport op uw bedrijf. De herinzaai van uw gescheurde graszode gebeurt vervolgens binnen 7 werkdagen nadat u deze heeft vernietigd. U kunt tot en met 15 september gras herinzaaien.

 

Derogatie

Heeft u derogatie en wilt u grasland vernieuwen voor schadeherstel? Dan meldt u zich aan voor Graslandvernieuwing derogatiebedrijven, niet voor Vrijstelling schadeherstel. U hebt dan geen (taxatie)rapport nodig. Houd er wel rekening mee dat u zich houdt aan de voorwaarden voor Graslandvernieuwing derogatiebedrijven. U heeft dan geen stikstofbemonsteringsplicht meer voor uw gescheurde grasland. In plaats daarvan rekent u met een korting van 50 kilogram per hectare op uw stikstofgebruiksnorm.

 

Meer informatie

Voor informatie kijkt u op de website van Mijn RVO of neemt u contact op met één van onze rentmeesters via info@verschelvandun.nl of 013-3031876.

 

Nieuws overzicht