Dit doen wij

Subsidie duurzame investeringen

Geplaatst: 13-01-2022

Vanuit het Economisch Herstelfonds (EHF) is 35 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de subsidieregeling ‘Investeren in groen-economisch herstel’. Tot en met 14 februari kunnen landbouwers zich aanmelden voor 60% subsidie op duurzame investeringen. Landbouwers onder de 41 jaar kunnen zelfs 75% subsidie krijgen. 

Er kan subsidie worden aangevraagd voor maximaal twee van de 38 investeringen die zijn opgenomen in de bijbehorende investeringslijst. Deze lijst bestaat uit de volgende categorieën:

  • Precisielandbouw en Smart Farming
  • Digitalisering
  • Water
  • Duurzame bedrijfsvoering
  • Natuur-inclusieve landbouw en kringlooplandbouw

Er is bijvoorbeeld subsidie mogelijk op de aanschaf van een spuitrobot, de aanleg van peilgestuurde drainage en investeringen voor bovenwettelijke mestopslag.

 

Subsidiebedragen

De subsidie bedraagt minimaal € 25.000 en maximaal € 150.000 (ook als u twee investeringen doet). Van het minimale bedrag kan worden afgeweken als de investering op de lijst met eenheidsprijzen staat, dan geldt er een vast bedrag.

De investeringen moeten binnen 2 jaar na het afgeven van de subsidiebeschikking gerealiseerd zijn. Er mag nog geen overeenkomst voor de investering aangegaan zijn vóór het indienen van de subsidieaanvraag.

 

Meer informatie
De subsidie kan aangevraagd worden via RVO.nl. Bij de aanvraag moeten een offerte van de investering en, indien benodigd, een bewijs van de start van een vergunningsprocedure toegevoegd worden. De toekenning van de subsidie gebeurt op basis van een duurzaamheidsscore, dus niet op volgorde van binnenkomst.

Heeft u plannen voor een investering om uw bedrijf te verduurzamen? Onze adviseurs kijken graag met u mee wat de mogelijkheden zijn en of er een vergunning benodigd is. Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer 013-5199458 (Gilze), 0493-745015 (Someren), 0486-450160 (Reek) of via info@vandunadvies.nl / info@vandun-vangerwen.nl. 

 

Nieuws overzicht