Dit doen wij

Wet kwaliteitsborging per 1 januari in werking

Geplaatst: 22-12-2023

Gelijktijdig met de Omgevingswet, met ingang van 1 januari 2024, treedt ook de Wet kwaliteitsborging in werking. Bouwwerken die vallen onder de zogenoemde gevolgklasse 1 doorlopen een andere procedure bij de aanvraag en werkwijze. Hieronder vallen bijvoorbeeld woningen en eenvoudige bedrijfshallen en fabriekspanden.

Daarbij dient een onafhankelijke kwaliteitsborger ingeschakeld te worden. Op de site van Informatiepunt Leefomgeving is uitgebreide informatie hierover te vinden. We zijn er trots op dat de expertise en werkwijze van Van Dun Advies voldoet aan alle gestelde eisen voor goede kwaliteitsborging en daarom door KIWA is gecertificeerd.

Het voorlopige certificaat is afgegeven voor alle delen zoals die zijn opgenomen in de BRL 5019 Kwaliteitsborging voor het Bouwen. Deze delen hebben bijvoorbeeld betrekking op een algemene beoordeling van de te toetsen projecten (bijv. op het gebied van het Bouwbesluit (miv 2024 heet die BBL)) op het gebied van brandveiligheid, toezicht. Grotendeels hebben we bij Van Dun Advies deze kennis en kunde zelf in huis, voor sommige onderwerpen werken we samen met vaste partners.

Van Dun Advies als onafhankelijke kwaliteitsborger 
Dit benadrukt de kwaliteit die we met onze architecten, bouwkundigen, tekenaars en andere specialisten kunnen leveren in onze projecten. Daarnaast kunt u ons volgend jaar ook inschakelen voor kwaliteitsborging in bouwprojecten in gevolgklasse 1 waar we nog niet bij betrokken zijn. We hopen dat er met ingang van het nieuwe jaar mooie projecten komen waarmee we onze deskundigheid kunnen inzetten als onafhankelijke kwaliteitsborger.

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op via info@vandunadvies.nl of bel uw vaste adviseur bij Van Dun Advies. 

Nieuws overzicht