Dit doen wij

Nieuw coalitieakkoord geeft veehouderij ruimte

Geplaatst: 07-05-2020

De nieuwe Brabantse coalitie van VVD, CDA, Forum voor Democratie en Lokaal Brabant heeft donderdag het nieuwe bestuursakkoord ‘Samen, Slagvaardig en Slim: Ons Brabant’ gepresenteerd. De belangrijkste punten voor de veehouderij hebben we kort voor u samengevat.

De belangrijkste wijziging voor de agrarische sector is dat een veehouderij per 1 januari 2024 gemiddeld moet voldoen aan de maximale emissiewaarde. Dit betekent dat gekeken wordt naar alle stallen op een bedrijf. Daarnaast moeten nieuwe stallen nog steeds individueel voldoen aan de maximale emissiewaarde.

 

Termijnen

De aanpassingen om aan de emissiewaarde te voldoen moeten per 1 januari 2024 gerealiseerd zijn, dus vóór die datum moet de vergunning verleend zijn én moeten de stallen zijn aangepast. Er wordt geen verplichte datum ingevoerd voor het indienen van een vergunning of melding. Bedrijven moeten zelf zorgen dat ze voor 1 januari 2024 een toestemming hebben die voldoet aan de eisen uit de provinciale verordening. Dit betekent echter nog steeds dat ondernemers op korte termijn aan de slag moeten met een vergunningsaanvraag.

Het gaat hier nog om een bestuursakkoord, de punten moet nog concreet uitgewerkt worden en het is onduidelijk wanneer deze wijzigingen ingevoerd worden. De coalitie wil hiervoor eerst nog in gesprek met alle betrokken sectoren. Vergunningen die op korte termijn worden verleend moeten vooralsnog voldoen aan de huidige regels.

 

Meer informatie

Wilt u weten wat dit nieuwe bestuursakkoord betekent voor uw situatie? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer 013-5199458 (Ulicoten), 0493-745015 (Someren), 0486-450160 (Reek) of via info@vandunadvies.nl.

U kunt natuurlijk ook rechtstreeks contact opnemen met uw vaste adviseur. De mobiele telefoonnummers van onze adviseurs vindt u op onze website.

 

Nieuws overzicht