Dit doen wij

Subsidieregeling verduurzaming stallen geopend

Geplaatst: 28-05-2020

Van 25 mei tot 15 juli 2020 kunt u subsidie aanvragen voor de innovatie van brongerichte verduurzaming van stallen en emissie-reducerende managementmaatregelen.  

Deze eerste subsidiemodule richt zich op de ontwikkeling en het testen van brongerichte verduurzaming van stal- en managementmaatregelen, in zowel bestaande als nieuwe stallen. Denk hierbij aan innovaties voor het snel scheiden van mest en urine of aangepast veevoer dat voor vermindering van uitstoot zorgt. Het gaat hierbij om innovaties die nog niet onder de Rav (Regeling ammoniak en veehouderij) vallen.

Melkvee-, vleesvee-, varkens- en geitenhouders die samen met een onderzoeksorganisatie bezig zijn met de ontwikkeling van een innovatie kunnen een subsidie krijgen ter hoogte van 25% tot 80% van de investeringskosten. Er is in 19,1 miljoen euro beschikbaar gesteld voor deze module.

 

Investeringsmodule

De tweede module, die in juli 2020 verwacht wordt, moet de toepassing van bewezen brongerichte emissie-reducerende technieken stimuleren. Omdat op dit moment voor de meeste sectoren nog geen voldoende bewezen technieken beschikbaar zijn, komen voorlopig alleen pluimveehouders in aanmerking voor deze tweede module.

 

Meer informatie

Tot en met 2024 wordt twee keer per jaar de mogelijkheid geboden om deze subsidie aan te vragen.

Benieuwd wat de subsidiemogelijkheden voor uw bedrijf zijn? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer 013-5199458 (Ulicoten), 0493-745015 (Someren), 0486-450160 (Reek) of via info@vandunadvies.nl.

U kunt natuurlijk ook rechtstreeks contact opnemen met uw vaste adviseur. De mobiele telefoonnummers van onze adviseurs vindt u op onze website.

 

Nieuws overzicht