Dit doen wij

Goed voorbereid aan de slag met de Omgevingswet

Geplaatst: 20-11-2023

Bij Van Dun Advies werken we hard aan de voorbereidingen voor de nieuwe Omgevingswet die 1 januari 2024 ingaat. Dit doen we met een aantal collega's die zich helemaal vastbijten in de materie. 

Hiervoor is een kopgroep samengesteld. Deze kopgroep zorgt ervoor dat we toegang krijgen tot de benodigde kennis. Door regelmatig met gemeenten en omgevingsdiensten in gesprek te gaan, krijgt de wet steeds meer duidelijkheid. Ook wonen ze informatiebijeenkomsten bij en gaan in gesprek met verschillende partijen. Ze volgen cursussen met betrekking tot de omgevingswet zodat ze helemaal op de hoogte zijn van alle veranderingen en wat dit betekent voor het vakgebied.

Daarnaast werkt de kopgroep samen met verschillende gemeenten aan pilotprojecten. Dit betekent dat ze in overleg met de gemeenten projecten/plannen aan het klaarmaken zijn welke op 1 januari 2024 kunnen worden ingediend. In deze projecten vindt dus de toetsing aan de omgevingswet al plaats.

Op deze manier bereiden we ons bij Van Dun Advies voor op wat ons te wachten staat met aanvragen onder de nieuwe wet en kunnen we u goed informeren en adviseren. 

Heeft u vragen over de nieuwe Omgevingswet? Neem dan contact met ons op via 013 - 519 94 58 of stuur een mail naar info@vandunadvies.nl  

 

Nieuws overzicht