Dit doen wij

15 miljoen subsidie voor kalverhouderij

Geplaatst: 15-06-2018

Kalverhouders krijgen 15 miljoen euro subsidie voor investeringen in welzijnsvriendelijke vloeren en maatregelen die de ammoniakemissie van kalverstallen reduceren.

De regeling is op 11 juni bekend gemaakt door de minister van LNV. Kalverhouders kunnen in oktober van dit jaar een subsidieaanvraag indienen, in september 2019 wordt de regeling nogmaals opengesteld. Ingediende subsidieaanvragen worden beoordeeld door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

 

Subsidiebedragen

De welzijnsvriendelijke vloeren en ammoniakmaatregelen zijn aparte onderdelen waarvoor elk maximaal 7,5 miljoen beschikbaar is. Voor beide onderdelen kan apart een subsidieaanvraag gedaan worden. De hoogte van de subsidie bedraagt maximaal 40% van de aanschaf- en installatiekosten. Bij de regeling voor ammoniak-reducerende maatregelen geldt een maximum van € 100.000 per kalverenhouder. De welzijnsvriendelijke stalvloeren moeten binnen twee jaar na subsidieverlening gerealiseerd zijn. De ammoniak-reducerende maatregelen binnen drie jaar.

 

Verdeling

Aanvragen worden op volgorde gerangschikt aan de hand van een aantal criteria. Bij welzijnsvriendelijke vloeren zijn verhogende rangschikcriteria:

  • Een groter aantal stalplaatsen;
  • Een hoger percentage van het aantal stalplaatsen dat een welzijnsvriendelijke stalvloer krijgt;
  • Renovatie van een bestaande stal i.p.v. nieuwbouw.

Bij de ammoniak-reducerende maatregelen zijn enkele rangschikcriteria:

  • Een groter aantal stalplaatsen;
  • Een hoger percentage van de te bereiken ammoniakreductie;
  • Een groter deel van het bedrijf waarin de ammoniakreductie wordt bereikt.

De volledige regeling is te bekijken op de website van de Staatscourant.

 

Meer informatie

Via dit nieuwsbericht willen wij u attenderen op deze subsidiemogelijkheid. Als Van Dun Advies vragen wij dit soort subsidies niet aan, maar u kunt altijd vrijblijvend contact opnemen met onze adviseurs over uw bedrijfsontwikkeling.

 

Nieuws overzicht