Dit doen wij

Provincie steunt innovatie stalsystemen

Geplaatst: 31-03-2020

De provincie Noord-Brabant heeft € 150.000 uitgetrokken om de ontwikkeling van innovatieve stalconcepten te stimuleren. Om ontwikkelaars te ondersteunen is de taskforce Toekomstbestendige stallen opgericht.

De taskforce heeft als doel de ontwikkeling van innovatieve brongerichte stalsystemen te versnellen. De ondernemersorganisaties FME, VNO-NCW Brabant-Zeeland, ZLTO en de provincie Noord-Brabant gaan gezamenlijk inventariseren welke innovatieve oplossingen in ontwikkeling of al beschikbaar zijn. Ook brengen zij verschillende partijen bij elkaar om nieuwe ontwikkelingen op gang te brengen. Op deze manier moeten er op korte termijn meer goedgekeurde stalsystemen op de RAV-lijst komen waarmee veehouders hun stallen kunnen aanpassen.

 

Samenwerking en stimulans

Veel ondernemers hebben goede ideeën voor toekomstbestendige stalsystemen, maar vinden het lastig om deze uit te werken in een businessplan. Hierdoor komen innovaties tot stilstand en worden ze niet doorontwikkeld. De taskforce helpt deze ondernemers door ze te koppelen aan andere partijen met de juiste expertise.

Daarnaast kunnen ontwikkelaars aanspraak maken op een budget voor begeleiding op maat. Ondernemers die hier gebruik van willen maken, moeten zelf een evenredig bedrag bijleggen. Per aanvrager kan maximaal 10.000 euro aan urencapaciteit worden aangevraagd. De taskforce verwacht  hiermee ongeveer 15 tot 20 businessplannen tot stand te kunnen brengen.

Op de website van de provincie Brabant vindt u meer informatie en de laatste stand van zaken rondom innovatieve stalsystemen.

 

Zoekt u hulp bij de uitwerking van uw innovatie?

Heeft u een innovatief idee over een emissiearm stalsysteem? Wij zetten onze expertise graag in om u te begeleiden bij de verdere ontwikkeling.

Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer 013-5199458 (Ulicoten), 0493-745015 (Someren), 0486-450160 (Reek) of via info@vandunadvies.nl.

U kunt natuurlijk ook rechtstreeks contact opnemen met uw vaste adviseur. De mobiele telefoonnummers van onze adviseurs vindt u op onze website.

 

Nieuws overzicht