Dit doen wij

Nog geen duidelijkheid over PAS-meldingen

Geplaatst: 19-06-2020

De ondernemers die ten tijde van de PAS-regeling een melding hebben gedaan van activiteiten waarvoor geen vergunning nodig was, blijven voorlopig nog in onzekerheid.

Met het onderuitgaan van de PAS werden de gemelde activiteiten formeel gezien illegaal. Minister Schouten heeft in december aangegeven dat deze activiteiten zo snel mogelijk gelegaliseerd zullen worden en dat er niet actief gehandhaafd wordt totdat er een oplossing is bedacht voor deze bedrijven. Het lijkt er echter op dat deze bedrijven nog langer moeten wachten op zekerheid over hun situatie zo bleek in het debat in de tweede kamer gisteren. 

Verzoek om informatie

Ondernemers die een PAS-melding hebben gedaan worden deze maand per brief gevraagd om meer informatie over de bedrijfssituatie. Zij moeten aangeven of de gemelde activiteit nog van toepassing is en deze dus gelegaliseerd moet worden. Daarnaast moet aangegeven worden hoe hoog de stikstofemissie van de activiteit is en of een eventuele aanwezige vergunning Wet Natuurbescherming nog voldoet. 

Het ministerie bekijkt dan in de (na-)zomer wat er nodig is om de gedane meldingen te kunnen legaliseren.

Meer informatie

Bent u in het bezit van een PAS-melding en heeft u hulp nodig bij het aanleveren van de benodigde informatie? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer 013-5199458 (Ulicoten), 0493-745015 (Someren), 0486-450160 (Reek) of via info@vandunadvies.nl.

U kunt natuurlijk ook rechtstreeks contact opnemen met uw vaste adviseur. De mobiele telefoonnummers van onze adviseurs vindt u op onze website.

 

Nieuws overzicht