Dit doen wij

Landschappelijk advies

Van Dun Advies is een adviesbureau voor landschappelijke ontwikkelingen. Wilt u een nieuw agrarisch bedrijf starten of uw huidige bedrijf verbouwen of uitbreiden? Dan krijgt u al snel te maken met landschappelijke verordeningen die u dwingen om goed na te denken over elke aanpassing die u doet. Het is dan ook zeer de moeite waard om een adviesbureau in te schakelen dat ervaring heeft met landschappelijk advies en u kan helpen bij het nemen van de juiste beslissingen.

Landschapsontwikkelingsplannen

Een landschapsontwikkelingsplan wordt gebruikt om een gebied kwalitatief te verbeteren. Het landschapontwikkelingsplan moet aansluiten op nationaal en provinciaal beleid. De basis van elk door Van Dun Advies ontwikkeld plan is een breed gedragen visie die volledig gebruik maakt van alle mogelijkheden die een gebied heeft. Een landschapsontwikkelingsplan bestaat uit concrete en uitvoerbare projecten die voor uw bedrijf uitgevoerd kunnen worden.

Bij het opstellen van een landschapsontwikkelingsplan luisteren we uiteraard goed naar uw wensen en bekijken we de mogelijkheden die er zijn om deze wensen te kunnen realiseren. Bekijk bijvoorbeeld het project dat we in samenwerking met Rondeelstal de Berkhoeve in Wintelre realiseerden. Onze werkzaamheden bestonden hier o.a. uit het verzorgen van de omgevingsvergunning milieu en Natuurbeschermingswet-vergunning.

landschappelijk advies

Beleving op het erf

Steeds vaker horen we van agrarische ondernemers dat beleving een belangrijke wens is, bijvoorbeeld bij het aanleggen van een nieuwe stal. Door meer beleving te creëren wordt het voor bezoekers interessant om de stal te bezoeken en dit zorgt voor een nauwere band tussen bedrijven en consumenten. Heeft u bijvoorbeeld een winkel op het erf, dan kan het voor klanten extra aantrekkelijk zijn om ook een kijkje te kunnen nemen in de stallen. Het vergroten van de beleving tijdens een bezoek vergroot zo de kans dat mensen terugkeren naar uw winkel. Wilt u meer beleving op het erf? Wij denken graag met u mee over alle mogelijkheden.

Landschappelijk advies voor de agrarische sector

Met onze focus op het buitengebied en de agrarische sector kunnen wij u heel goed van dienst zijn bij het ontwikkelen van een gedegen landschapsontwikkelingsplan. Onze adviseurs denken graag met u mee, waarbij wij tegelijk rekening houden met geldende wet- en regelgeving. Met vestigingen in Gilze en Someren zijn wij actief in de provincie Noord-Brabant. Meer lezen over ons werkgebied.

Contact opnemen