Dit doen wij

Alle informatie over asbest

Op het gebied van asbestverwijdering en met al uw vragen op het gebied van asbestinventarisatie zijn wij u graag van dienst. Met jarenlange ervaring op het gebied van asbestverwijdering zijn wij dé specialist op dit gebied en wij nodigen u dan ook uit gebruik te maken van onze kennis en expertise.

Wat is asbest precies?

Een aantal in de natuur voorkomende mineralen, opgebouwd uit fijne microscopisch kleine vezels, daar is asbest de verzamelnaam voor. Wij kunnen ze met het menselijk oog niet waarnemen, daar waar precies het gevaar ligt. Zolang asbest in een gebonden toestand verkeert vormt het geen gevaar voor de volksgezondheid. Zodra asbest loslaat kunnen de kleine asbestvezels worden ingeademd en daar ligt het gevaar. Lees meer over asbest op de website van Rijksoverheid.

 

Asbestinventarisatie laten uitvoeren

Met asbest kun je niet voorzichtig genoeg zijn. Vermoedt u dan ook asbest op uw dak of elders in uw bedrijf, dan is het verstandig een inventarisatie te laten uitvoeren. Zeker in de agrarische sector hoeven wij niet uit te leggen dat asbest nooit vrij mag komen. Onze specialisten komen dan langs om een meting te doen en de aanwezigheid van asbest al dan niet vast te stellen. 

asbest agrarische sector

Vinden we asbest en vormt dit een risico, dan zullen we samen met u een plan opstellen voor het verwijderen van de asbest. Wist u bijvoorbeeld dat u subsidie aan kunt vragen ten behoeven van asbestverwijdering? Ook hierover kunnen onze specialisten u meer informatie geven. U kunt de asbestverwijdering wellicht combineren met het installeren van zonnepanelen. Ook de eindcontrole na de asbestverwijdering kunt u bij ons laten uitvoeren.