Dit doen wij

Herontwikkeling VAB naar wonen en hobbymatige paardenhouderij

Herontwikkeling agrarische bedrijfslocatie naar wonen met extra ruimte voor het hobbymatig houden van paarden te Alphen.

De initiatiefnemer wil graag op de plek gaan wonen waar zijn ouders voorheen een rundveehouderijbedrijf hadden. Dit om de ouderlijke locatie binnen de familie te houden en hobbymatig paarden te houden om de ruime locatie. Tevens is er op deze locatie voldoende ruimte om mantelzorg te kunnen verlenen aan de ouders.

De wens was om de voormalige agrarische bedrijfslocatie te herbestemmen ten behoeve van een woonlocatie, wat ook noodzakelijk was voor het verkrijgen van een financiering. Hiervoor wordt de gehele bedrijfslocatie gesaneerd, met behoud van de aanwezige woning en een bestaande loods van ruim 360 m². De loods en de nieuw aan te leggen paardenbak worden gebruikt voor het hobbymatig houden van paarden.

Doordat de initiatiefnemers met de sanering van het bedrijf een aanzienlijke kwaliteitsbijdrage leveren aan de omgeving, heeft de gemeente een maatwerk oplossing geboden voor het behoud van meer m² aan bijgebouwen. Een goed voorbeeld van een win-win situatie.

Van Dun Ontwerp & Planologie heeft hiervoor het principeverzoek en het bestemmingsplan mogen verzorgen.

Wij wensen de initiatiefnemers veel geluk op hun nieuwe woonlocatie!

 

Bekijk alle projecten

Betrokken adviseurs

Frans van den Borne

Adviseur ruimtelijke ontwikkeling, stedebouw en landschap (transitie, niet-agrarisch)

0493 745 015
06 309 962 63