Dit doen wij

Melkgeitenstal met luchtwasser te Westerhoven

Dit bedrijf heeft naast hun reeds bestaande gehandhaafde melkgeitenstal een nieuwe melkgeitenstal geplaatst. In deze nieuwe stal is plaats voor ruim 700 melkgeiten en 450 stuks opfokgeiten.

Deze stal bestaat uit 4 potten en 2 voergangen. Deze zal is geheel mechanisch geventileerd en voorzien van een luchtwasser op basis van een proefstalstatus. De toegepaste luchtwasser is een gecombineerde luchtwasser, welke zowel de ammoniak-, geur- als fijnstofuitstoot fors reduceert.
De lucht komt de stal binnen via computergestuurde luchtinlaatventielen waardoor de lucht indirect de stal binnenkomt. Zo wordt tocht voorkomen en onderdruk gegarandeerd.

Lichtdoorlatende polycarbonaatplaten in de zijgevels en in het dak zorgen voor voldoende daglicht in de stal. Het dak van de stal is volledig geïsoleerd onder de gordingen, waardoor een geheel vlakke onderzijde van het dak is ontstaan. Dit is gunstig voor de ventilatie in de stal, maar tevens een tegen de warmte in warme zomerdagen en tegen de koude in de winter.

Tevens is in deze stal een aparte voerruimte voorzien, waarin een Trioliet voerrobot is gestationeerd. Deze bestaat uit een aantal voerbunkers en krachtvoerhoppers. Vanuit deze wordt de aan een rails hangende voerrobot gevuld, welke via de rails in de alle stallen op het bedrijf het voer kan uit doseren én het voer op de voergangen kan aanschuiven. De voerbunkers worden 1-3 maal daags gevuld met een tractor of shovel.

 

Bekijk alle projecten

Betrokken adviseurs

Fonny van de Heijning

Directeur

013 519 94 58
06 22 95 80 38