Dit doen wij

Aanleg nieuwe ondergrondse leidingen in Brabant: De Delta Rhine Corridor

Geplaatst: 13-06-2023

Het landelijke project ‘De Delta Rhine Corridor’ gaat van start. Deze nieuwe corridor is een verzameling van initiatieven om gelijktijdig meerdere grote ondergrondse leidingen en verbindingen aan te leggen tussen Rotterdam en Geleen. Initiatiefnemer GasUnie realiseert op dit tracé zes buisleidingen voor het transport van waterstof, aardgas, ammoniak, lpg, propeen en meerdere ondergrondse gelijkstroomverbindingen.

Het geplande tracé volgt in Noord-Brabant de huidige SVB-strook. Deze strook met bestaande buisleidingen loopt van Klundert tot aan Deurne dwars door Noord-Brabant (zie afbeelding). GasUnie nodigt belanghebbenden gedurende de periode 26 mei tot 6 juli uit om mee te denken over het project. Tevens staan er meerdere  informatiebijeenkomsten gepland om geïnteresseerden te informeren over de voortgang van het project. Dit betreffen vrije inloopavonden, van 19.00 uur tot 21.00 uur, zonder plenaire presentaties, waarvoor u zich niet aan hoeft te melden: 

  • Maandag 19 juni 2023 in Hotel De Borgh te Zevenbergen
  • Dinsdag 20 juni 2023 in het ontmoetingscentrum te Beek en Donk
  • Donderdag 22 juni 2023 in ‘t Plein te Udenhout

Er zijn meerdere sessies, ga naar de website van RVO voor de volledige planning. 

Impact op uw eigendom of gebruik
Mocht u als grondeigenaar of grondgebruiker te maken krijgen met dit project, dan kan dit impact hebben op uw eigendom of gebruik. De rentmeesters van Verschel & Van Dun hebben geruime ervaring met het bijstaan van grondeigenaren en grondgebruikers bij infrastructuurprojecten. Wij kennen de kleine lettertjes en staan u graag bij in de aankomende gesprekken. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op via info@verschelvandun.nl of 013 - 303 18 76.

Voor meer informatie ga naar de website van RVO of GasUnie

Nieuws overzicht